Privacy

De afgelopen week ging mijn praktijk in Scheveningen weer open. Dat was even wennen… Tot 2009 zat in het pand waar wij nu wonen het Medisch Centrum Scheveningen, de eerste kliniek voor cosmetische chirurgie/geneeskunde in Nederland,  in 1978 opgericht door Schoemacher senior. Elk stukje van het huis werd destijds voor medische doeleinden benut : op de derde verdieping bevond zich de directiekamer, op de tweede het secretariaat, waar acht dames de hele dag aan het telefoneren en plannen waren. Het operatiecomplex en de injectable kamer besloegen de eerste verdieping ; de begane grond was in gebruik als spreekkamer, wachtkamer en kantine, en de kelder was ingericht als sterilisatie ruimte. De kliniek gonsde altijd van de bedrijvigheid. We functioneerden met z’n allen als een grote familie : er werd gelachen, gehuild, getrouwd, gescheiden, kortom : een belangrijk deel van ieders leven speelde zich hier af. Het team van artsen, verpleegkundigen, secretaresses, balie-assistentes en huishoudelijk personeel was zo hecht dat de meeste mensen er jaren werkten, en dat er wel mensen bij kwamen, maar weinig weggingen.

De huidige situatie is heel anders : personeel werkt er niet meer – mijn vrouw Claudia en ik doen alles zelf – en slechts een klein gedeelte van het huis wordt gebruikt als praktijk. Meer dan een wachtkamer en een behandelruimte heb ik niet nodig. De mensen die vanaf 1 oktober op consult zijn geweest blijken het leuk te vinden om als het ware bij Claudia en mij op visite te komen ; een aantal vroeg of ze ook de rest van het huis even mocht zien ! Om daar in een klap van af te zijn hebben we meegewerkt aan een fotoreportage over hoe wij wonen, die volgende week in het blad Story staat …

Wat uw privacy betreft : schrikt u niet als de deur van de behandelkamer plotseling opengaat, en er een klein meisje binnenkomt.  Mijn dochter Livia – vijf jaar – vindt het enig om af en toe “zuster” te zijn; ze brengt u dan een glaasje water of een zakje met ijsklontjes (voor na de behandeling).

Kortom: een nieuwe start, met een heel andere, veel kleinschaliger opzet. Wel een met een nostalgisch tintje, omdat mijn vader destijds in dit zelfde pand precies zo begonnen is : in een woonhuis met praktijk. Ik heb mijn ouders nooit horen klagen over een gebrek aan privacy, en ik denk ook dat dit allemaal wel zal meevallen. Als je zoals ik vijfentwintig jaar in het media-landschap figureert kijk je eigenlijk ook nergens meer van op !

Robert Schoemacher, cosmetisch arts

GRATIS CONSULT

Wilt u persoonlijk advies om erachter te komen welke behandeling u het gewenste resultaat geeft? Maak dan een afspraak bij Schoemacher Injectables voor een gratis consult!

STUK !

Afgelopen maandag reisde ik af naar de filmstudio van Omrop Fryslan in Leeuwarden, waar het laatste deel van de speelfilm STUK ! werd opgenomen. Regisseur

Read More »

Stadse Fratsen

Eind januari was ik te gast bij een basisschool in Lunteren, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Toen ik hiervoor gevraagd werd hoefde ik

Read More »

CONTACT
Neem contact met ons op via WhatsApp door op onderstaande knop te klikken of door een bericht te sturen naar nummer: 06-13131713