Stadse Fratsen

Eind januari was ik te gast bij een basisschool in Lunteren, in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Toen ik hiervoor gevraagd werd hoefde ik niet lang na te denken, want ik vind het een mooi initiatief. Ik heb het idee dat kinderen tegenwoordig te weinig lezen, en voorlezen stimuleert om zelf te gaan lezen, heb ik altijd bij mijn eigen kinderen gemerkt. Het boek dat ik aan groep 5 voorlas – Mees Kees – liet zich lekker vlot weg lezen, en de kinderen bleven geboeid luisteren.

Natuurlijk namen zij na afloop de gelegenheid te baat honderduit te vragen over mijn beroep, en Natasja, de moeder die mij uitgenodigd had, wilde zelfs weten of ik haar fronslijnen met botox kon behandelen … Dat laatste was gedurfd voor de kleine Lunterse dorpsgemeenschap, waar botox behandelingen nog niet aan de orde van de dag zijn. Denk namelijk niet dat dergelijke zaken al overal in Nederland zijn geaccepteerd. Die indruk krijg je wel in de Randstad, maar in de dorpen in de periferie van Nederland zijn dit toch voor veel mensen “stadse fratsen”. Ik dacht tot voor kort dat, door optredens in vele tv-programma’s en interviews in talrijke bladen, na vijfentwintig jaar het taboe op cosmetische geneeskunde wel zo’n beetje was geslecht. Voorbij de grenzen van de Randstad blijkt er echter sprake van een andere realiteit, merk ik nu ik al weer ruim een jaar ook in “buiten-praktijken” als Doetinchem en Valkenswaard werkzaam ben.

Toch constateer ik daar een kentering, maar die wordt voornamelijk door persoonlijk contact veroorzaakt : eerst moet het vertrouwen worden gewonnen !
Is dat eenmaal het geval, dan gaat men er ook voor. Natasja uit Lunteren heb ik onlangs in ons Perfect Age Center te Baarn behandeld. Mogelijk is zij de eerste uit het dorp, maar zij zal niet de laatste zijn.  Voor sommigen is het een schrikbeeld dat “botox” zo dichtbij komt, maar ik vind het absoluut noodzakelijk dat de drempel overal in Nederland laag is. Zo kan ieder voor zich uitmaken of hij aan een cosmetische behandeling begint, zonder er om veroordeeld te worden. Een dergelijke tolerantie vind ik een zeer belangrijk goed.

Robert Schoemacher, cosmetisch arts

GRATIS CONSULT

Wilt u persoonlijk advies om erachter te komen welke behandeling u het gewenste resultaat geeft? Maak dan een afspraak bij Schoemacher Injectables voor een gratis consult!

STUK !

Afgelopen maandag reisde ik af naar de filmstudio van Omrop Fryslan in Leeuwarden, waar het laatste deel van de speelfilm STUK ! werd opgenomen. Regisseur

Read More »

Stadse Fratsen

Eind januari was ik te gast bij een basisschool in Lunteren, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Toen ik hiervoor gevraagd werd hoefde ik

Read More »

CONTACT
Neem contact met ons op via WhatsApp door op onderstaande knop te klikken of door een bericht te sturen naar nummer: 06-13131713