Conserveren of laten vervallen?

De Rijksgebouwendienst ziet zich regelmatig voor de vraag gesteld : conserveren of laten vervallen ?
Ook voor filmsterren, en dan met name voor de dames, is deze vraag van belang.
Wij takelen allemaal af in de loop van ons leven – het verval zet op celniveau al in vanaf ons achttiende – maar voor de doorgaans knappe diva’s is het een dubbel zo hard gelag : niet alleen verliezen ze hun jeugd, maar ook hun schoonheid.

Sommigen laten het verval komen zoals het komt, en helpen dat soms nog een handje : roken, vervettende voeding, zonnebaden, drinken en te weinig lichaamsbeweging versnellen het proces aanzienlijk.
Bovendien moeten zij van cosmetische chirurgie niets hebben.
Voorbeelden hiervan zijn Brigitte Bardot (80), Simone Signoret (overleden op 64-jarige leeftijd) en Anita Ekberg (83). Wie Brigitte en Anita nu ziet – ze begeven zich sporadisch nog weleens in het openbaar – schrikt van de ongelofelijke metamorfose die deze godinnen van het witte doek hebben ondergaan. Het lijkt haast wel of ze gestraft zijn voor hun ooit zo duizelingwekkende schoonheid.

Anderen doen er alles aan om hun fraaie uiterlijk tot in de lengte der dagen te behouden : van Raquel Welch (74), Jane Fonda (76) en Sophia Loren (80) is bekend dat ze zeer gezond leven, sporten en met enige regelmaat bij de plastisch chirurg langsgaan (al ontkennen ze dat laatste meestal).
Bij genoemde dames is dat goed gelukt : zij zien er nog steeds fris, vitaal en bovenal naturel uit.

Natuurlijk moet iedereen weten welke weg hij kiest, al wordt die keuze soms bepaald door geldgebrek, verslaving (roken, drinken, drugs) of angst voor operaties.
Ook kan er sprake zijn van psychische problemen, zoals een depressie ; het is bekend dat het filmwereldje een verraderlijke slangenkuil is, waar niet iedereen tegen bestand is.
Als dat allemaal niet het geval is, kun je je afvragen wat er speelt bij degenen die de aftakeling bewust geen enkele halt toeroepen : bezitten zij grote innerlijke wijsheid, waardoor zij het leven in al zijn facetten en fases aanvaarden, of lijden ze aan decorumverlies, waardoor ze geen interesse meer hebben in wat anderen van hen vinden ?
Voor mij is het enige criterium of iemand gelukkig is met zijn uiterlijk.
Is dat het geval, dan zal ik de laatste zijn om iemands keuze te betwisten.

Robert Schoemacher, cosmetisch arts

Sophia Loren – vroeger / 2014

Simone Signoret – vroeger / vlak voor haar dood op 64-jarige leeftijd

Raquel Welch – vroeger / 2014

Jane Fonda – vroeger / 2014

Brigitte Bardot – vroeger / 2014

Anita Ekberg – vroeger / 2014

GRATIS CONSULT

Wilt u persoonlijk advies om erachter te komen welke behandeling u het gewenste resultaat geeft? Maak dan een afspraak bij Schoemacher Injectables voor een gratis consult!

STUK !

Afgelopen maandag reisde ik af naar de filmstudio van Omrop Fryslan in Leeuwarden, waar het laatste deel van de speelfilm STUK ! werd opgenomen. Regisseur

Read More »

Stadse Fratsen

Eind januari was ik te gast bij een basisschool in Lunteren, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Toen ik hiervoor gevraagd werd hoefde ik

Read More »

CONTACT
Neem contact met ons op via WhatsApp door op onderstaande knop te klikken of door een bericht te sturen naar nummer: 06-13131713