Het vergroten van schaamplippen

Toen er een jaar of 15 geleden een dame aan mij vroeg of ik haar schaamlippen wilde vergroten met collageen (toen nog een veel gebruikte injectable) dacht ik eerst dat zij een grapje maakte. Ze bleek echter bloedserieus ! Ze legde me uit dat haar buitenste schaamlippen (ofwel grote schaamlippen) met het verstrijken der jaren wat geschrompeld waren, zoals dat ook met de lippen van de mond of met borsten na een zwangerschap kan gebeuren. Ze vond dat lelijk, en wilde terug naar de situatie van vroeger.

Volumeverlies is vandaag de dag iets, waar wij in de cosmetische geneeskunde veel meer mee bezig zijn. Ouder worden gaat gepaard met het verslappen van de weefsels en met afname van vet-, spier- en botweefsel. Als wij tegenwoordig een facelift uitvoeren wordt dat om die reden vaak gecombineerd met het terugbrengen van wat vet in het gezicht (lipofilling geheten) of met het inbrengen van een filler (meestal een hyaluronzuur, bijvoorbeeld Restylane of Stylage). Zo kunnen we de buitenste schaamlippen op dezelfde manier wat volume teruggeven met behulp van eigen vet of een hyaluronzuur. De methode met eigen vet is omslachtiger en kostbaarder dan het inbrengen van een filler.
Lipofilling vindt namelijk plaats op de operatiekamer, onder narcose. Het vet wordt hierbij eerst weggezogen op buik, benen of billen, daarna gecentrifugeerd en tenslotte ingebracht. Een filler daarentegen kan onder plaatselijke verdoving worden ingespoten, in een gewone behandelkamer. Je hebt daarbij circa 2 ml nodig en bent dus zo’n duizend euro kwijt, terwijl een lipofilling een veelvoud daarvan kost. Voordeel van de lipofilling is wel dat het resultaat meerdere jaren houdt, terwijl een behandeling met een filler doorgaans na een jaar herhaald moet worden.

Die mevrouw heb ik indertijd weggestuurd met het advies er nog maar eens goed over na te denken; ik heb haar echter nooit meer teruggezien. De afgelopen jaren heb ik inmiddels zo’n 50 vrouwen met dit probleem geholpen. Vergeleken met de duizenden vrouwen bij wie ik de mond heb vergroot is dat maar een bescheiden aantal, maar afgemeten aan het enthousiasme van deze dames kunnen we toch spreken van een groot succes!

Robert Schoemacher , cosmetisch arts

GRATIS CONSULT

Wilt u persoonlijk advies om erachter te komen welke behandeling u het gewenste resultaat geeft? Maak dan een afspraak bij Schoemacher Injectables voor een gratis consult!

STUK !

Afgelopen maandag reisde ik af naar de filmstudio van Omrop Fryslan in Leeuwarden, waar het laatste deel van de speelfilm STUK ! werd opgenomen. Regisseur

Read More »

Stadse Fratsen

Eind januari was ik te gast bij een basisschool in Lunteren, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Toen ik hiervoor gevraagd werd hoefde ik

Read More »

CONTACT
Neem contact met ons op via WhatsApp door op onderstaande knop te klikken of door een bericht te sturen naar nummer: 06-13131713