Trends

Eergisteren werd ik door jongeren station radio FunX geïnterviewd over trends in de cosmetische chirurgie bij meisjes van in de twintig, waarbij schaamlipcorrecties en preventieve Botox behandelingen aan bod kwamen. De grens om aan cosmetische behandelingen te beginnen is de afgelopen tien jaar duidelijk naar deze leeftijdscategorie verschoven.

In Korea is een nieuwe trend zichtbaar op het gebied van de ogen, die daar in korte tijd razend populair bij jonge vrouwen is geworden, maar die ik niet zo snel naar het westen zie overslaan. Het gaat om de zogenaamde “Aegyo Sal”. “Aegyo”, een term ontstaan uit de Chinese karakters “ae” (liefde) en “gyo” (mooi), betekent zoiets als lief, charmant, bevallig en “sal” betekent huid.  Het geval wil dat in Korea een discrete ophoping van vet onder de ogen, die duidelijker zichtbaar wordt wanneer men lacht, als hoogst aantrekkelijk wordt beschouwd. “Aegyo” geeft een vrouw een lieflijke, kinderlijke charme, is men daar van mening. Vandaar dat de natuur een handje geholpen wordt : de plastisch chirurg brengt vlak onder de ogen, onder plaatselijke verdoving, een kleine flexibele prothese in, of de cosmetisch arts creëert een richeltje onder de ogen met behulp van een filler. Veel van Zuid Korea’s actrices en zangeressen hebben inmiddels zo’n correctie ondergaan, maar ook dames die zich dit niet kunnen permitteren brengen hun make-up op een dusdanige manier aan, dat het ons westerlingen toeschijnt dat ze slecht hebben geslapen …

Tja, ’s lands wijs, ’s lands eer, en zolang deze correcties reversibel zijn is er niet zoveel aan de hand. Bedenkelijk wordt het echter wanneer trends tot onomkeerbare veranderingen in iemands fysiek leiden, want een trend waait onherroepelijk een keer over. Zo gaan sommige plastisch chirurgen in de Verenigde Staten er al toe over om de binnenste schaamlippen compleet te verwijderen, om op die manier een zogeheten “Barbie-vagina” (Barbie de speelgoedpop, niet de Haagse blondine) te verkrijgen. Ik hoop en verwacht dat onze Hollandse nuchterheid al te grote uitwassen zal voorkomen …

Robert Schoemacher, cosmetisch arts

GRATIS CONSULT

Wilt u persoonlijk advies om erachter te komen welke behandeling u het gewenste resultaat geeft? Maak dan een afspraak bij Schoemacher Injectables voor een gratis consult!

STUK !

Afgelopen maandag reisde ik af naar de filmstudio van Omrop Fryslan in Leeuwarden, waar het laatste deel van de speelfilm STUK ! werd opgenomen. Regisseur

Read More »

Stadse Fratsen

Eind januari was ik te gast bij een basisschool in Lunteren, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Toen ik hiervoor gevraagd werd hoefde ik

Read More »

CONTACT
Neem contact met ons op via WhatsApp door op onderstaande knop te klikken of door een bericht te sturen naar nummer: 06-13131713