Overwinning

“Het is een hele overwinning, dat ik hier met u zit te praten”, begon de man, die op consult was gekomen in mijn Perfect Age Center in Den Haag. “Begin vorig jaar ben ik weduwnaar geworden”, vervolgde hij, “wat zijn sporen in mijn gezicht heeft nagelaten. Ik ben nooit iemand geweest, die veel in de spiegel keek. Ik vond het altijd overdreven ijdeltuiterij om je met je uiterlijk bezig te houden. Iets voor vrouwen, niet iets voor echte kerels. Maar de laatste tijd ben ik er anders over gaan denken. Ik krijg regelmatig opmerkingen in de trant van “wat zie je er toch triest uit” of “ben je moe?”. Net nu ik het verlies van mijn vrouw een beetje een plaats heb gegeven, herinnert mijn spiegel me steeds weer aan mijn verdriet, en zet mijn uiterlijk mijn omgeving op het verkeerde been.”Ik bekeek de man eens goed. Zo te zien was hij begin veertig, met regelmatige trekken, weinig rimpels en een nog weelderige haardos. Maar hij had opvallend uitgesproken plooien tussen neus en mond; deze zogenaamde nasolabiale plooien waren een stuk dieper dan je op grond van de rest van zijn uiterlijk zou verwachten.

Zulke geaccentueerde plooien geven een gezicht iets treurigs of laten iemand er vermoeid uitzien. De man was nog te jong voor een face-lift. Bovendien is het niet verstandig om met zo iets drastisch te beginnen, als je nog nooit iets aan je uiterlijk hebt laten veranderen en er zelfs altijd op tegen bent geweest.Rustig opbouwen is dan het devies.Ik stelde voor zijn plooien in te spuiten met Restylane of met Teosyal, beide“fillers”, bestaande uit hyaluronzuur. Dit laatste komt in iedere huid voor en draagt bij aan de souplesse daarvan.Zo gezegd, zo gedaan. De “injectable” werd in een sessies van circa vijftien minuten onder crème-verdoving ingebracht . Dit gaf een aanzienlijke verzachting van ’s mans plooien te zien, omdat het hyaluronzuur in de loop van de weken na de inspuitingen ook nog eens vocht aantrekt. Ik zie hem terug over negen maanden, als het product weer door het lichaam is geresorbeerd.Ik weet echter zeker dat hij dan niet opnieuw een gevecht met zichzelf hoeft te leveren. Zijn spiegel heeft hem dan namelijk al overtuigend aan de overwinning geholpen.

Robert Schoemacher, cosmetisch arts

GRATIS CONSULT

Wilt u persoonlijk advies om erachter te komen welke behandeling u het gewenste resultaat geeft? Maak dan een afspraak bij Schoemacher Injectables voor een gratis consult!

STUK !

Afgelopen maandag reisde ik af naar de filmstudio van Omrop Fryslan in Leeuwarden, waar het laatste deel van de speelfilm STUK ! werd opgenomen. Regisseur

Read More »

Stadse Fratsen

Eind januari was ik te gast bij een basisschool in Lunteren, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Toen ik hiervoor gevraagd werd hoefde ik

Read More »

CONTACT
Neem contact met ons op via WhatsApp door op onderstaande knop te klikken of door een bericht te sturen naar nummer: 06-13131713