Hoofdpijn

“Dag dokter! Nu het eindelijk lente lijkt te worden wil ik af van die barcode boven mijn lip en van mijn spanningshoofdpijn. Zullen we maar?” De kordate 55-jarige zakenvrouw, die de spreekkamer van mijn praktijk in Den Haag was binnengekomen, nam niet de moeite te gaan zitten. Ze had haast – ze had het drukker dan ooit door de kredietcrisis, vertelde ze ! – en wilde snel ter zake komen. Gelukkig kende ik haar al jaren, zodat ik niet door haar overrompeld werd. Deze mevrouw wist precies wat ze wilde en was altijd, al voor ze naar mij toe kwam, goed geïnformeerd. Bedenktijd vond ze dan ook volstrekte nonsens. Toch checkte ik, voor ik begon, nog wel even of ze echt alle ins en outs van de door haar gewenste behandeling op een rij had. Dat bleek het geval: “Ja dokter, dat weet ik al lang. U gaat Botox voor mijn hoofdpijn gebruiken, en Stylage voor de rimpels boven mijn lip. Beide helpen slechts tijdelijk. Dat kan me niet schelen, dan kom ik gewoon weer terug, dat weet u toch ? Doet u het nou maar.”

Het product Stylage bestaat uit hyaluronzuur, dat in de huid van nature voorkomt en dat rimpels kan opvullen. Botox is een afkorting van botuline-toxine, een middel dat in zeer sterk verdunde vorm spanningshoofdpijn en bepaalde typen migraine kan verhelpen. Natuurlijk wordt ook Botox het meest gebruikt om rimpels te verhelpen, doordat het tijdelijk de werking van de mimische spieren, die bijvoorbeeld een frons veroorzaken, uitschakelt (een heel ander werkingsprincipe dus dan het opvullen van rimpels).

De hele behandeling met Stylage en Botox nam circa een half uur in beslag. Pijn deed het nauwelijks, al zou dat deze dame niet veel hebben uitgemaakt : als zij iets wilde ging zij ervoor.
Voor ze de deur uitging wilde ze – uiteraard snel – nog enige uitleg over de werking van onze crème, de Perfect Age Control & Repair Cream, die niet alleen een sterk helend effect heeft op littekens, maar die de huid ook daadwerkelijk steviger en elastischer maakt. Daarna nam ze gehaast afscheid en repte ze zich naar haar volgende afspraak. Ik riep haar nog na dat ze wel wat ijs en Arnica zalf op haar “barcode” moest aanbrengen, tegen blauwe plekken, maar ze hoorde het al niet meer …

Ik houd er wel van, van zulke mondige patiënten, die weten wat ze willen. Zolang ze mij maar niet de wet willen voorschrijven, want daar krijg ik hoofdpijn van.

Robert Schoemacher, cosmetisch arts

GRATIS CONSULT

Wilt u persoonlijk advies om erachter te komen welke behandeling u het gewenste resultaat geeft? Maak dan een afspraak bij Schoemacher Injectables voor een gratis consult!

STUK !

Afgelopen maandag reisde ik af naar de filmstudio van Omrop Fryslan in Leeuwarden, waar het laatste deel van de speelfilm STUK ! werd opgenomen. Regisseur

Read More »

Stadse Fratsen

Eind januari was ik te gast bij een basisschool in Lunteren, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Toen ik hiervoor gevraagd werd hoefde ik

Read More »

CONTACT
Neem contact met ons op via WhatsApp door op onderstaande knop te klikken of door een bericht te sturen naar nummer: 06-13131713