Livia’s beestenboel

Mijn jongste dochter Livia (5 jaar) is gek op beesten. Gisteren hebben we samen piepkleine kikkertjes, waar het momenteel van krioelt in onze tuin, teruggezet in de vijver van de buurman. “Ze zouden anders wel eens kunnen uitdrogen, pappa !” Heel voorzichtig vervoert ze de groene springertjes in haar gesloten knuistje, om ze aan de rand van de vijver in vrijheid te stellen. Ook mieren vindt ze enig : het liefst zou ze alle mieren uit de tuin in haar kamertje loslaten. Het doosje waarin ze hen vangt is dan ook puur een transportmedium, geen gevangenis ! Wat te denken van naaktslakken : die zijn in haar ogen echt fascinerend, want zelf loopt ze ook het liefst in haar blote billen rond. De egeltjes die we hier wel eens zien zou Livia het liefst even aaien, maar helaas zijn de beestjes erg schuw. Misschien maar beter ook … Ons vaste vakantieadres aan de Cote d’Azur is een hotelletje, dat door haar “het hotel met de poesjes” wordt genoemd. Elk jaar ziet ze er weer erg naar uit daarheen te gaan, omdat ze de hele dag kan knuffelen met de poesjes die bij het hotel horen. Onze eigen kater Nunu, een grumpy old man, moet daar nix van hebben ; hij is in zijn jeugd dan ook veel gepest door kinderen. Het liefst van alles zou Livia toch een hondje hebben. We hebben haar beloofd dat ze er een krijgt als ze 12 is. Mijn vrouw en ik hebben het daar veel te druk voor ; ik vind dat je pas aan een hond moet beginnen als je die zelf minimaal drie keer per dag een uur kunt uitlaten. Ik heb zelf van mijn 5e tot mijn 45e meerdere honden gehad, maar pas vanaf mijn 12e was ik in staat om zelf voor mijn trouwe viervoeter te zorgen ; daarvoor kwam alle verzorging toch op mijn ouders neer.

Livia heeft zich er bij neergelegd dat ze nog een paar jaar moet wachten, maar ook zonder hondje weet ze er altijd een vrolijke beestenboel van te maken. Graag trekt ze alle kasten en dozen in haar kamer open (aan opruimen heeft onze kleine Pietje Bell overigens een broertje dood) voor meerdere verkleedsessies op een dag, want het publiek moet vermaakt worden met toneelstukjes, dansjes en liedjes. Zo wist ze onlangs op De Parade een volle tent applaus te ontlokken, omdat ze voorafgaand aan de echte voorstelling haar eigen improvisatie ten beste gaf ! Na de vakantie mag ze op streetdance, als we tenminste een dansschool kunnen vinden die haar toelaat, want tot nu toe vond iedereen haar nog te jong. Zelf denkt ze daar heel anders over : ze vindt dat ze makkelijk met 10-jarigen mee kan doen … Aan zelfvertrouwen gelukkig geen gebrek !

Ik ben gezegend met drie heerlijke kinderen. Moos (14) en Andjelica (11) zijn vrij rustig van aard, dus is het wel grappig om er nu voor de afwisseling zo’n kleine extraverte druktemaker bij te hebben. Als die later niet iets met toneel of dans gaat doen zou het mij verbazen. Let op mijn woorden : van dit beestje gaat u nog horen !

Robert Schoemacher, cosmetisch arts

GRATIS CONSULT

Wilt u persoonlijk advies om erachter te komen welke behandeling u het gewenste resultaat geeft? Maak dan een afspraak bij Schoemacher Injectables voor een gratis consult!

STUK !

Afgelopen maandag reisde ik af naar de filmstudio van Omrop Fryslan in Leeuwarden, waar het laatste deel van de speelfilm STUK ! werd opgenomen. Regisseur

Read More »

Stadse Fratsen

Eind januari was ik te gast bij een basisschool in Lunteren, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Toen ik hiervoor gevraagd werd hoefde ik

Read More »

CONTACT
Neem contact met ons op via WhatsApp door op onderstaande knop te klikken of door een bericht te sturen naar nummer: 06-13131713