Grijs: Hip en Sexy!

Het is momenteel voor mannen helemaal “in” en hip om grijs te zijn, of op zijn minst enkele grijze haren toe te laten. Voor vrouwen zijn grijze haren echter nog steeds taboe : als je als vrouw nog volop aan het sociale leven mee wilt doen is grijs “not done”, het tegendeel van “in” ! Grijs wordt bij hen geassocieerd met een verlies van vitaliteit, sexappeal en fertiliteit, waar het bij mannen wordt gelinkt aan (sexuele) rijpheid, wijsheid en financiële onafhankelijkheid … Grijze vrouwen worden nog steeds als oude vrouwen beschouwd : niet interessant als partner, als werkneemster, als volwaardig lid van de maatschappij. Mannen zien hen niet meer staan, vrouwen zien hen niet meer als concurrentes ; ze worden onzichtbaar. Steeds meer bekende mannen maken daarentegen goede sier met hun grijzende lokken : acteurs als George Clooney, Richard Gere en Steve Martin zouden we ons niet meer met geverfde haren kunnen voorstellen, maar ook een Antonio Banderas, Ben Stiller, Brad Pitt en Matt Damon kun je tegenwoordig op de rode loper zien met de eerste grijze haren.

Toch vindt niet iedere man zijn grijzende haardos een onverdeeld genoegen. Voor die mannen (en vrouwen) is er hoop : een nieuwe studie op het gebied van pigmentatie heeft bewijs geleverd dat het proces van grijs worden omkeerbaar is. Tijdens een onderzoek naar vitiligo, een ziekte die de huid gedeeltelijk laat depigmenteren, kwamen onderzoekers achter de oorzaak van het verlies van kleur. Dit komt door de geleidelijke opbouw van waterstofperoxide in het haarzakje, dat ervoor zorgt dat de haren zichzelf van haarzakje tot haarpunt gaan bleken. Het proces wordt door wetenschappers ‘massieve epidermale oxidatieve stress’ genoemd. Met een cocktail van antioxidanten kan deze stress ongedaan worden gemaakt, en kunnen de haren weer repigmenteren, claimen de onderzoekers. Tot nu toe is hier nog geen bruikbaar en/of betaalbaar produkt uit voort gekomen, maar waarschijnlijk is dit een kwestie van tijd.

In de tussentijd zou ik tegen alle grijzende mannen die daar niet blij mee zijn willen zeggen : koester je Fifty Shades of Grey !

Robert Schoemacher, cosmetisch arts

GRATIS CONSULT

Wilt u persoonlijk advies om erachter te komen welke behandeling u het gewenste resultaat geeft? Maak dan een afspraak bij Schoemacher Injectables voor een gratis consult!

STUK !

Afgelopen maandag reisde ik af naar de filmstudio van Omrop Fryslan in Leeuwarden, waar het laatste deel van de speelfilm STUK ! werd opgenomen. Regisseur

Read More »

Stadse Fratsen

Eind januari was ik te gast bij een basisschool in Lunteren, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Toen ik hiervoor gevraagd werd hoefde ik

Read More »

CONTACT
Neem contact met ons op via WhatsApp door op onderstaande knop te klikken of door een bericht te sturen naar nummer: 06-13131713