BROTOX

Sinds kort is in de Verenigde Staten de term “brotox” in zwang geraakt voor mannen die botox gebruiken. Een stoere en hippe term, die suggereert dat het tegenwoordig ook voor brothers uit de hip-hop scene bon ton is om zich met het door de bacterie Clostridium Botulinum geproduceerde goedje te laten behandelen.
Toevallig was ik in de gelegenheid om dit te checken, toen ik bij RTL Late Night’s Humberto Tan aan tafel zat met rapper 50 Cent. Die lachte mijn vraag echter weg : zag ik niet dat hij en zijn homies dat niet nodig hadden ?
Hoe dan ook : de laatste paar jaar is de vraag naar botox bij mannen explosief gestegen.
Zo’n twintig procent van de Nederlandse mannen heeft het inmiddels wel eens gebruikt.

Waarom ook niet ? Ook aan het fysiek van ons mannen worden hogere eisen gesteld : wij komen niet meer weg met een bierbuik, gele tanden, zichtbaar neushaar en afgedragen kleding, dus gaan wij naar de sportschool, laten wij onze tanden bleken, doen wij iets meer met ons haar dan het alleen kammen en schaffen wij vaker dan vroeger een nieuwe garderobe aan.
Dan is de stap om naar een cosmetisch arts te gaan voor een spuitje botox  maar een kleine. Tenslotte is het verwijderen van bijvoorbeeld zware fronsrimpels een kwestie van vijf minuten – bijvoorbeeld in de lunchpauze – en zie je na een uurtje later al geen sporen van de naald meer.
En laten we vooral niet vergeten dat botox bij mannen, net als bij vrouwen, ook voor andere doeleinden wordt ingezet : hoofdpijn, overmatig transpireren t.p.v. oksels, handen, voeten en bij een overactieve blaas.

Als cosmetisch arts speel je in op de vraag van de maatschappij. Het is natuurlijk grote onzin om te stellen dat wij, als onderdeel van de Grote Boze Beauty Industrie, die vraag bewust stimuleren, zoals mij onlangs voor de voeten werd gegooid door een (ex-)politica in een talkshow. Wij zijn trendvolgers, geen trendsetters.
Daarnaast vind ik het geen slechte zaak dat ijdelheid bij mannen steeds meer geaccepteerd wordt, en dat dit niet meer voorbehouden is aan de gay society.

Brotox is een grappige term, maar eigenlijk is het onzin om onderscheid te maken in het gebruik van botox bij mannen en bij vrouwen.
Natuurlijk zijn vrouwen nu nog steeds “grootverbruikers” vergeleken met mannen, maar als de hierboven gesignaleerde trend doorzet voorzie ik dat binnen tien jaar evenveel mannen als vrouwen op geregelde tijden een paar prikjes komen halen…

Robert Schoemacher,  cosmetisch arts

GRATIS CONSULT

Wilt u persoonlijk advies om erachter te komen welke behandeling u het gewenste resultaat geeft? Maak dan een afspraak bij Schoemacher Injectables voor een gratis consult!

STUK !

Afgelopen maandag reisde ik af naar de filmstudio van Omrop Fryslan in Leeuwarden, waar het laatste deel van de speelfilm STUK ! werd opgenomen. Regisseur

Read More »

Stadse Fratsen

Eind januari was ik te gast bij een basisschool in Lunteren, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Toen ik hiervoor gevraagd werd hoefde ik

Read More »

CONTACT
Neem contact met ons op via WhatsApp door op onderstaande knop te klikken of door een bericht te sturen naar nummer: 06-13131713